Hej på er! Jag köpte denna produkten i onsdags efter att vi varit på Emporia i Malmö. Det blev en del spontana inköp den dagen men denna var jag verkligen superpepp på att testa! Produkten heter "L'OREAL PARIS SKIN EXPERT Pure Clay Purifying Cleansing Gel" och är en ansiktsmask bestående av tre olika sorters lera och eukalyptus. Jag köpte produkten för 89kr på H&M. Jag var verkligen så taggad på att ge er en produktrecension att jag råkade lova er som följer mig på Instagram en review redan nästa dag, men insåg sedan att det var bäst att ge er en dag-för-dag då produkten lovar ett mer långvarigt resultat. Nedan finner ni hela produktrecensionen för L'Oreal Paris Pure Clay ansiktsmask, några dagar försenad.

PÅ BAKSIDAN

"Rengörande och mattgörande rengöringsgel. Upplev L'Oréal Paris nya rengöringsgel berikad med en kombination av tre särskilt utvalda typer av lera (kaolin, montmorillonite och ghassoul) samt eukalyptus som är känd för sina rengörande egenskaper. Gelcreme-formulan blir till en härlig mousse och rengör på djupet samt avlägsnar smuts, orenheter och överflödigt sebum (hudfett). Huden får en matt framtoning utan att torka ut.

SYNLIGA RESULTAT: OMEDELBART: Din hud känns härligt ren och fräsch. DAG EFTER DAG: Din hud är rengjord på djupet. Den upplevs mattare, klarare och vackrare.

ANVÄNDNING: Använd rengöringsgelen morgon och kväll på fuktat ansikte. Massera försiktigt med små cirkulära rörelser och fokusera på panna, näsa och haka. Skölj sedan av med ljummet vatten. Undvik ögonpartiet. Dölj omedelbart vid kontakt med ögonen. Passar alla hudtyper."

DAG ETT

Jag var superglad över min nya ansiktsmask och provade den redan på onsdagskvällen när vi kom hem från vår shoppingdag. Mitt ansikte var trött och slitet efter dagen och jag hade varken haft mina krämer eller smink med mig till Casper så jag kände mig alldeles naken. Jag hade glömt hela min hudvård hemma! Som tur var räddade L'Oréal Pure Clay mig.

Det första som slog mig när jag hade fuktat mitt ansikte och satt upp luggen i en liten enhörnings-tofs var den starka lukten. Ansiktsmasken luktar verkligen jättegott och fräscht av eukalyptus men det är betydligt starkare än den doften jag kunde känna från tuben i affären. Jag satte på masken och väntade.

Det tog ca 5 minuter innan jag började känna att kinderna stramade lite. Efter 10 minuter hade det yttersta torkat och de tjockare lagerna var fortfarande lite fuktiga. När 15 minuter hade passerat hade hela masken torkat. Jag tvättade av den efter 20 minuter.

Jag blev glatt överraskad! Min hud kändes så pass mjuk att man kunde misstagit mig för att komma direkt från duschen. Jag kände mig superfräsch och redo för natten. Om annat kände jag mig även en aning piggare!

DAG TVÅ

När jag vaknade kände jag mig fortfarande ren sedan masken dagen innan. Jag brukar alltid känna mig så äcklig framförallt i ansiktet efter att jag sovit men inte nu! Efter morgonens mask inspekterade jag ansiktet och kunde märka att min annars fruktansvärt glansiga näsa blivit lite mattare, framförallt på tippen.

Jag gick hela dagen utan smink och använde sedan masken på kvällen igen. Resultatet var samma som på morgonen.

DAG TRE

Långfredagen började med långdusch! Och sedan maskdags. Jag satte på masken direkt efter duschen och märkte ganska snabbt att jag skulle få huvudvärk av doften. Jag vet inte varför, men jag är väldigt känslig på olika sätt och får lätt huvudvärk av starka dofter. Efter duschen kändes eukalyptus-doften extra stark vilket resulterade i en huvudvärk jag senare behövde sova bort. När jag tvättat av masken kände jag mig väldigt mjuk i ansiktet. Dessvärre fanns det vissa partier där leran inte riktigt ville försvinna. Dessa fick jag skrubba bort lätt med en handduk.

På kvällen var det påskfirande som gällde och vi kom hem rätt sent. Trots att jag bara ville sova på kvällen så beslutade jag mig för att ta masken ändå, för er skull. Den satt tyvärr bara på i tio minuter innan jag sköljde av den igen. Efteråt kändes ansiktet klibbigt och lite obehagligt, masken bör sitta på minst 15 minuter.

DAG FYRA

Vi sov länge och sedan duschade vi igen. Bort med gårdagens smuts. Jag älskar verkligen att duscha! Men masken och dusch går verkligen inte ihop, hur mycket jag än vill. Jag tror att vattenångan kanske förstärker doften och det klarar jag helt enkelt inte av, så känslig som jag är. Jag mådde otroligt dåligt och det slutade med att jag somnade med masken på. Masken satt på i ca. en och en halv timme och torkade ut delar av mitt ansikte. Framförallt kring munnen. Det är ju leran som beter sig så... Tips från coachen: 15-30 minuter max!

På kvällen märkte jag verkligen resultat. Hela mitt ansikte kändes renare och jag hade fått mindre utbrott (av finnar/infektioner) under dagarna som jag använt masken. Trots att mitt ansikte var torrt runt munnen var resterande lent och fräscht. Även t-zonen var mattare. Jag hade hittat min nya mirakelkur!

DAG FEM / IDAG*

När jag vaknade i morse märkte jag att den torra huden runt munnen blivit lite grön. Det var som att masken hade färgat av sig. Konstigt. Däremot försvann detta efter att jag tagit på morgonens mask och sedan tvättat av med varmt vatten och skrubbat de torra delarna med en handduk. Jag har ju glömt mina krämer hemma så det är ju inte så konstigt att jag blivit torr. Hade jag använt mina krämer som vanligt hade detta aldrig hänt. När jag sedan fick mina händer på en ansiktskräm blev jag alldeles rödflammig på de torra ställena och det blev klart att det var masken som orsakat torrheten - då det inte blev rött under näsan. Ett ställe som jag undvikit på grund av den starka doften.

Jag älskar verkligen L'Oréal Paris Pure Clay och kommer att fortsätta att använda denna produkten länge! Det är inte ofta som jag hittar produkter jag verkligen faller för, men denna var en fullprick! Förutsatt att man använder den i rätt tid, såklart. Jag ser fram emot att införskaffa mig resterande produkter i Pure Clay-serien och när jag gör det så kommer det självklart recensioner på de också!

*inlägget var skrivet på söndagen. Inlägget blev postat på måndag.

FÖRDELAR MED L'OREAL PARIS PURE CLAY

  1. Produkten gör verkligen allt som den lovar, även för mig med väldigt torr hud. Huden blir klarare, mattare och mjukare. Den känns fräschare och renare redan efter första användningen. Huden känns ren hela tiden, ifall du inte använder några extra produkter.

NACKDELAR MED L'OREAL PARIS PURE CLAY

  1. Pure Clay tar väldigt lång tid på sig att torka riktigt. Det är ju förstås beroende på hur mycket man tar, men även de minsta lagerna tar upp mot 10 minuter att torka. Min mask brukar vara helt torr efter 15 minuter.
  2. Masken har en väldigt stark lukt av eukalyptus särskilt de första fem minuterna efter applikation. Undvik området direkt under näsan ifall du lätt får huvudvärk som jag.

BETYG: L'ORÉAL PARIS PURE CLAY

Trots att min hud blev torr då jag somnat med masken på, och trots den starka lukten kan jag inget annat än älska Pure Clay. Aldrig har min hud känts så ren! Jag längtar tills jag kommer hem och kan använda denna tillsammans med mina andra favoritprodukter. Pure Clay får 4,5/5 stjärnor av mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments